Domaine des Roches Neuves

Domaine des Roches Neuves - L'Insolite 2016

Type

wit

Appellatie

Saumur

Druivenrassen

100% Chenin

Jaar

2016

Kleur

Briljant strogeel

houtopvoeding

De hand geplukte druiven worden in kleine kratten naar het wijnhuis vervoerd. De alcoholische fermentatie neemt plaats in ovalen Stoeckinger vaten van 12 hl en dit om de mineraliteit die afkomstig is van het terroir maximaal te bewaren. Het persen dat op een pneumatische manier gebeurt duurt 4 uren, gevolgd door een zeer lange fermentatie van 4 maanden. Tot slot rijpt de wijn nog 9 maanden op droesem.

neus

De neus toont een combinatie van concentratie, frisheid, generositeit en kracht. We vinden er aroma’s van witte steenvruchten met peer en perzik, agrum, citroen en pompelmoes in terug. Verder ook nog meer discrete toetsen van verbena en linden.

smaak

In de mond toont deze wijn zich fluweelzacht en sensueel waarbij het potentieel van zijn terroir direct naar boven komt. De aciditeit tekent de contouren van deze gelaagde wijn. Hij toont aroma’s van gentiaan en gember. De alcohol is mooi versmolten in het geheel en deze volle wijn toont zich energetisch en eindigt met een rijke afdronk.

wijngaard

De wijngaarden liggen in de gehuchten Cerpes en Saint-Vincent in Saumur. De bodem bestaat uit kalk, klei en slibafzettingen uit silex. Het werk in de wijngaarden gebeurt op biologische en biodynamische wijze. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens