Domaine des Roches Neuves

Domaine des Roches Neuves - Terres Chaudes

Type

rood

Appellatie

Saumur Champigny

Druivenrassen

100% Cabernet Franc

Jaar

2016

Kleur

Helder robijnrood met nuances van kersenrood en paars

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en worden in kleine kratten naar het wijnhuis getransporteerd. Daar aangekomen ondergaan de druiven een tweede selectie. De druiven worden ontrist en ondergaan een maceratie gedurende 2 tot 5 dagen. De fermentatie met inheemse gisten neemt plaats in conische cuves van 60 hl en dit bij een temperatuur tussen de 15 en 22 °C. Tot slot rijpt de wijn gedurende 1 jaar op droesem in een mix van ovale houten vaten van 60 hl en 12 hl. Hij gaat ongefilterd op fles.

neus

De neus toont zich eerst wat verlegen maar na het walsen komt een rijk arsenaal aan aroma’s vrij waarin we cassis, bosbessen, kersen, bramen en frambozen ruiken. De complexe neus toont ook toetsen van irissen, viooltjes, pioen, peper, kruidnagel en kaneel.

smaak

In de mond vinden we lichtjes gestoofd fruit dat gedragen wordt door een mooie aciditeit en elegante tannines. Hij toont ook aroma’s van eucalyptus en bergamot.

wijngaard

De wijngaard bevindt zich in het dorp Chacé, meer bepaald in het gehucht Les Poyeux. De bodem bestaat uit een mengeling van kalk, klei en zand die op een onderlaag uit krijt rust. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 35 tot 45 jaar en die leveren een rendement van 45 hl per hectare. Het werk in de wijngaard gebeurt op een biologische en biodynamische manier.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van lam en hert met pruimen.

Awards

Bettane & Desseauve : 16/20 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens