Domaine du Mont Epin

Domaine du Mont Epin - L'Etoile

Type

wit

Appellatie

Mâcon-Péronne AOP

Druivenrassen

100% Chardonnay

Jaar

2016

Kleur

Helder geel met goudkleurige reflecties

houtopvoeding

Ondanks de zeer kleine wijngaard wordt de pluk toch over 6 dagen gespreid zodat enkel de perfect rijpe druiven geoogst worden. De trossen worden bij aankomst in het wijnhuis ontrist. De persing gebeurt op een zeer delicate manier om de puurheid van het sap te behouden. De alcoholische fermentatie is zeer lang en duurt tot januari. Deze neemt plaats in temperatuur-gecontroleerde inox vaten en wordt direct daarna gevolgd door de malolactische fermentatie in diezelfde vaten. Tot slot rijpt de wijn nog 8 maanden op droesem in inox cuves.

neus

De neus is loepzuiver met frisse citrusaccenten die zeer koel overkomen en zo direct de koppeling maken met de regio. Deze neus toont een enorme fraîcheur die na het walsen veel pompelmoes accenten, twist van limoenzeste en acaciabloesem naar boven brengen.

smaak

In de mond toont deze wijn hoge zuren. Het is een pure terroir-wijn waarbij je zeer duidelijk het krijtachtige opmerkt. De minerale afdronk is licht fruitig en fris.

wijngaard

De Chardonnay druiven komen van een kleine wijngaard die slechts 2 hectare meet. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 tot 40 jaar. De bodem bestaat uit kalksteen die dateert uit het Jura tijdperk met daarboven een klei-rijke laag. Het perceel ligt halfweg op de westelijke flank van de Mont Epin. De hellinggraad is constant en dit geeft een goede drainage. De wijngaard ligt op een 400 meter hoogte en dit zorgt ervoor dat de rijping traag en egaal verloopt en dit leidt ertoe dat de druiven laat geplukt worden. De wijngaard bezit een grote natuurlijk watervoorraad in de bodem die ervoor zorgt de ranken probleemloos een langere droge periode doorstaan.

wijn / spijs

Je kan deze wijn combineren met Escargots in peterselie, taart met uien, tongfilet, gemarineerde gamba's, zalm met dragon-roomsaus... 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens