Domaine du Mont Epin

Domaine du Mont Epin - Mâcon-Péronne

Type

wit

Appellatie

Mâcon-Péronne AOP

Druivenrassen

100% Chardonnay

Jaar

2017

Kleur

Helder geel met reflecties van wit goud

houtopvoeding

De pluk wordt over verschillende dagen gespreid zodat enkel perfect rijpe druiven geoogst worden. De trossen worden bij aankomst in het wijnhuis ontrist. De persing gebeurt op een zeer delicate manier om de puurheid van het sap te behouden. De alcoholische fermentatie is zeer lang en duurt tot januari. Deze neemt plaats in temperatuur-gecontroleerde inox vaten en wordt direct daarna gevolgd door de malolactische fermentatie in diezelfde vaten. Tot slot rijpt de wijn nog 8 maanden op droesem in inox cuves.

neus

De frisse neus toont minerale en florale toetsen, agrum, pompelmoes en citroen.

smaak

De levendige aanzet toont toetsen van citroen, peer en groene appel.

wijngaard

De Chardonnay druiven komen van een wijngaard die 7 hectare meet. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 tot 40 jaar. De bodem bestaat uit kalksteen die dateert uit het Jura tijdperk met daarboven een klei-rijke laag met kiezels uit zandsteen. Het perceel ligt halfweg op de westelijke flank van de Mont Epin. De hellinggraad is constant en dit geeft een goede drainage. De wijngaard ligt op een 400 meter hoogte en dit zorgt ervoor dat de rijping traag en egaal verloopt en dit leidt ertoe dat de druiven laat geplukt worden. De wijngaard bezit een grote natuurlijk watervoorraad in de bodem die ervoor zorgt de ranken probleemloos een langere droge periode doorstaan.

wijn / spijs

Je kan deze wijn als aperitief serveren, maar hij is ook een goede begeleider van zalm, visgerechten, geitenkaas, soep van artisjok met truffelolie, venkelsoep met room en olijfolie en tartaar van kalfsvlees met hazelnootolie. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens