Domaine du Mont Epin

Domaine du Mont Epin - Viré-Clessé

Type

wit

Appellatie

Viré-Clessé AOP

Druivenrassen

100% Chardonnay

Jaar

2016

Kleur

Helder geel

houtopvoeding

De pluk wordt over verschillende dagen gespreid zodat enkel perfect rijpe druiven geoogst worden. De trossen worden bij aankomst in het wijnhuis ontrist. De persing gebeurt op een zeer delicate manier om de puurheid van het sap te behouden. De alcoholische fermentatie is zeer lang en duurt tot januari. Deze neemt plaats in temperatuur-gecontroleerde inox vaten en wordt direct daarna gevolgd door de malolactische fermentatie in diezelfde vaten. Tot slot rijpt de wijn nog 8 maanden op droesem in inox cuves.

neus

In de levendige neus ligt de focus op het fruit met onder andere perzik en peer.

smaak

In de mond gaan de toetsen van agrum een interessant samenspel aan met de minerale component.

wijngaard

De druiven komen van een 3,7 hectare grote wijngaard in Viré-Clessé. Het licht hellend perceel is oostelijk gericht. Het laagst gelegen deel bevat veel klei, hogerop het terroir vind je meer kleine stenen die uit kalksteen bestaan. Deze kalksteen dateert uit het Baljocien. Verder bevat de bodem ook nog lagen kalksteen die rijk zijn aan mergel. De stokken zijn 45 tot 50 jaar oud.

wijn / spijs

Serveer deze wijn bij gelakte kwartel met gekonfijte citroen, spiesjes met tonijn en ananas, kip met rozemarijn en zalm. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens