Domaine Lafage

Domaine Lafage - Cayrol

Type

rood

Appellatie

IGP Côtes Catalanes

Druivenrassen

100% Carignan

Jaar

2016

Kleur

Donker kersenrood

houtopvoeding

De druiven wordt met de hand geplukt en worden dan in kleine boxen van max 12 kg naar het wijnhuis vervoerd waar een triage gebeurd. De koude maceratie duurt een week en dit om een maximale concentratie van de aroma's en de kleur te verkrijgen. De vinificatie gebeurt op de traditionele manier met een fermentatie aan 25 °C die 1 maand in beslag neemt. 10% van de wijn rijpt op eiken vaten.

smaak

wijngaard

Een deel van de Carignan druiven komen van een hoog gelegen wijngaard in het hart van de Roussillon : in de Vallée d'Agly nabij het dorp Maury. De zwartkleurige bodem bestaat uit schilfersteen van mergel en krijtsteen. Deze ondergrond geeft een mooie aromatische dimensie aan de wijn. De andere druiven komen van percelen die zich tussen Maury en Vingrau bevinden, deze hebben een roodkleurige bodem die uit kalksteen bestaat. Dit geeft de wijn zijn frisheid en een mooie lengte, en zorgt ook voor een krokante toets. De stokken zijn meer dan 60 jaar oud en geven een rendement van 20 hl per hectare.

wijn / spijs

Grillades, eendenborst, tapa's, pikante stoofpotjes, lamsvlees, stoofpotjes van wild, stevig haarwild (everzwijn, haas...) en lamsschouder gebraiseerd met ras el hanout, chocoladesaus en pommes pont neuf.

Awards

Robert Parker : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens