Domaine Lafage

Domaine Lafage - Centenaire

Type

wit

Appellatie

Côtes du Roussillon Blanc

Druivenrassen

80% Grenache Blanc/Gris en 20% Roussane

Jaar

2017

Kleur

Lichtgroen met heldere reflecties

houtopvoeding

De druiven worden handmatig geoogst en ondergaan een dubbele selectie voor de persing. Het sap wordt gedurende 20 dagen koud gestabiliseerd aan een temperatuur rond het vriespunt. Na de debourbage gebeuren de gisting en fermentatie bij een temperatuur van 16 °C. 5% van de wijn ondergaat een malolactische fermentatie. 70 % van de wijn rijpt gedurende 4 maanden op droesem in cuves, het overige deel gaat gedurende 4 maanden in nieuwe vaten van Franse eik (Dargaud en Jaegle) waar een fermentatie en rijping plaats neemt, hierbij wordt de bâtonnage techniek toegepast.

neus

In de neus vinden we een mooie en prominente mineraliteit, en ook hinten van vanille en rijp fruit met peer en witte perzik.

smaak

De mond is vol en rijk met een mooie spanning. Deze wijn biedt een subtiele mix van citrus, wit fruit en minerale tonen. De afdronk is indrukwekkend lang.

wijngaard

De bodem met een maritieme oorsprong bestaat uit ronde kiezels die reeds in het Kwartair zijn gevormd en vrij typisch zijn voor het Middellandse Zee gebied. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 90 tot 95 jaar, met uitschieters tot +100 jaar. Ze geven een rendement van 30 hl per hectare.

wijn / spijs

Eend, mosselen met frieten, blanquette van kalfsvlees, zalm, gegratineerde aardappelen, tartiflette, andijvie met gratin en ham, konijn met mosterd, ratatouille, paella, gekonfijte eend, zuurkool, filet mignon, tagliatelle carbonara, kip curry, lam, Sushi, kabeljauw...

Awards

Robert Parker : 90-92/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens