Domaine Lafage

Domaine Lafage - Coffret Parcellaire

Type

rood

Appellatie

Druivenrassen


Jaar

2015

wijngaard

Deze kist bevat drie exclusieve wijnen uit het topjaar 2015 :

* Les Lloses - Côtes du Roussillon Les Aspres
De druiven komen van de twee hoogst gelegen terrassen van hun wijngaard in Tordères, ze totaliseren samen slechts 37 are. De 350 meter hoog gelegen percelen zijn omringd door hagen die uit Mediterraanse begroeiing bestaan, deze bieden bescherming tegen de Tramontane. De Carignan, Grenache en Syrah stokken zijn zo'n 50 jaar oud en geven na een rigoureuze selectie slechts een rendement van 10 hl per hectare.

* Rieussol - Côtes du Roussillon
De druiven komen van een perceel van 62 are in de buurt van het dorp Tautavel. De Syrah en Grenache stokken zijn 35 jaar oud en geven een extreem laag rendement van slechts 8 hl per hectare. Dit 120 meter hoog gelegen perceel bestaat voornamelijk uit zwarte mergel en ligt op een zuidwaarts gerichte helling.

* Miraille - Maury Sec
Dit 70 are grote perceel vinden we nabij Saint-Paul de Fenouillet. De zwarte schalie bodem is voornamelijk met Grenache Noir en voor de rest met Mourvèdre beplant. Deze 75 jaar oude stokken geven een rendement van 8 hl per hectare. Dit 270 meter hoog gelegen lapje grond bezit een vrij stevige helling die optimaal richting de zon is georiënteerd.

Awards

Les Lloses 2015 : Robert Parker : 94-96
Rieussol 2015 : Robert Parker : 94-96
Miraille 2015 : Robert Parker : 94-97 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens