Domaine Lafage

Domaine Lafage - Fundacio

Type

rood

Appellatie

Côtes du Roussillon

Druivenrassen

70% Syrah en 30% Grenache

Jaar

2016

Kleur

Intens granaatrood

houtopvoeding

De pluk gebeurt handmatig. 30% van de trossen wordt niet ontrist. De druiven ondergaan een lange fermentatie en maceratie. Hierna volgt een 20 maanden durende rijping in vaten van Franse eik die voor de 2e keer worden gebruikt.

neus

De kruidige neus toont verder expressies van kreupelhout en zwarte en rode vruchten.

smaak

In de mond vinden we een rijke wijn met een weelderig boeket van zwarte vruchten, zoete kruiden, zoethout en subtiele aroma’s van lavendel. De rijpe en ronde tannines zijn zacht en sappig. Hij eindigt met een lange en frisse afdronk.

wijngaard

De druiven voor deze cuvée komen van de eerste percelen die bij het ontstaan van Domaine Lafage zijn aangeplant. Deze prachtige wijngaarden rond het dorp Maury profiteren van een uitstekende ligging waarbij de samenstelling van de bodem en de toplaag zeer complementair zijn. Fundacio brengt ook de verschillende terroirs uit de Vallée de l’Agly samen met onder andere mergel, zandsteen, grijze schilfersteen en zwarte mergel. De stokken zijn zo’n 40 jaar oud en geven een rendement van 40 hl per hectare. In het begin van de zomer gebeurt een groene pluk. De druiven ondergaan een traag en egaal rijpingsproces. Deze percelen zijn doorgaans de laatste die het wijnhuis oogst.

wijn / spijs

Serveer deze wijn bij rundvlees, tournedos, gegrilde eendenborst en droge kazen uit de Pyreneeën.

Awards

Jeb Dunnuck : 96/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens