Domaine Lafage

Domaine Lafage - Grande Cuvée Blanc

Type

wit

Appellatie

Côtes du Roussillon Blanc

Druivenrassen

90% Grenache Blanc/Gris en 10% Macabeu

Jaar

2015

Kleur

Briljant licht geel met gouden reflecties

houtopvoeding

De druiven wordt handmatig geplukt en in kleine kratten naar het wijndomein vervoerd waar ze een tweede selectie ondergaan. Enkel het beste sap wordt gebruikt voor deze cuvée. De fermentatie die ze op natuurlijke wijze op gang laten komen gebeurt in demi-muids. De wijn rijpt hierna gedurende 1 jaar op droesem in diezelfde demi-muids.

neus

De heel pure en elegante neus biedt aroma's van rijpe citrusvruchten, discrete toetsen van kreupelhout, roze pompelmoes en licht getoast briochebrood.

smaak

Deze soepele en levendige wijn toont gezien zijn appellatie een opmerkelijke fraîcheur. In het complexe midden palet vinden we veel diepgang.

wijngaard

De druiven komen van hun mooiste percelen die met witte druiven zijn beplant. De wijngaarden liggen in Tordères net naast het dorpje Fourques, en dit in het hart van de Garrigue. Deze terroir is al ontstaan tijdens de Ijstijd en geeft door zijn oostelijke oriëntering een maximale fraîcheur aan de wijnen. De wijnstokken zijn gemiddeld 80 jaar oud en geven een rendement van slechts 19 hl per hectare.

wijn / spijs

Ideaal bij kreeftbereidingen, oesters, wit vlees en gevogelte, Sint-Jacobsschelpen en kaviaar.

Awards

Robert Parker : 90-92/100
Bettane & Desseauve : 15/20 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens