Domaine Lafage

Domaine Lafage - Le Vignon

Type

rood

Appellatie

Côtes du Roussillon rouge

Druivenrassen

55% Carignan, 30% Syrah en 15% Mourvèdre

Jaar

2012

Kleur

Diepe inktkleur met een mooie concentratie

houtopvoeding

Er gebeurt reeds een preselectie voor de oogst, daarbij worden enkel de ranken met het hoogte potentieel geselecteerd. In de lente gebeurt een groene pluk om de gewenste concentratie in de druiven te bekomen. De druiven worden met de hand geplukt en in kleine kratten van 10 kg naar het wijnhuis vervoerd. De vinificatie gebeurt voor de meeste druiven op de traditionele manier, een deel van de Carignan druiven ondergaat echter een macération carbonique, gevolgd door een lange fermentatie in demi-muids. De rijping neemt plaats in vaten van Franse eik.

neus

De zeer complexe en expressieve neus geeft een zeer uitgebreid palet aan impressies van rode vruchten, vanille, geroosterde koffiebonen, cacao, bosaardbeien, cassis en bramen.

smaak

Deze rijke en geconcentreerde wijn bezit soepele tannines. In de mond ligt de focus iets meer op de zwarte vruchten, de rode vruchten vanuit de neus komen in de afdronk terug. Deze wijn met een zeer lang midden palet heeft een groot bewaarpotentieel.

wijngaard

De wijngaard ‘Le Vignon’ ligt in het hart van de Garrigue, aan de voet van de Pyreneeën. Hij is in terrassen uitgebouwd en heeft een bodem die voornamelijk uit leisteen bestaat. De percelen hebben een Zuid-Zuidoostelijke oriëntatie. De stokken zijn een 35 à 40 jaar oud en geven een zeer laag rendement van slechts 18 hl per hectare.

wijn / spijs

Je kan deze wijn serveren bij een stevig stuk rundvlees, fondue, cassoulet en chili con carne.

Awards

Robert Parker : 95/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens