Domaine Lafage

Domaine Lafage - Léa (ook in magnum verkrijgbaar)

Type

rood

Appellatie

AOP Côtes du Roussillon Les Aspres

Druivenrassen

50% Grenache Noir, 30% Carignan en 20% Syrah

Jaar

2016

Kleur

Diep en intens rood

houtopvoeding

De manueel geplukte druiven worden in kleine boxen van 10 kg naar de wijnkelder vervoerd. Daar aangekomen ondergaan de druiven een tweede selectie. Elk perceel wordt apart gevinifieerd, dit gebeurt in temperatuur-gecontroleerde open kuipen waarbij de pigeage techniek wordt toegepast. Alle sap gaat daarna voor 12 à 15 maanden in bourguignonnes vaten van Franse eik.

neus

In de krachtige neus merken we zoethout, een fijne geur van kreupelhout en elegant rijp fruit en ook een geroosterd tintje.

smaak

De mond wordt gekenmerkt door een mooi volume met veel concentratie. De afdronk is zeer persistent en elegant.

wijngaard

Deze wijn is vernoemd naar de dochter van de eigenaars. “Les Aspres” is een uitzonderlijke terroir die de contouren van het landschap volgt en in terrassen is uitgewerkt. De wijngaarden die op een 350-400 meter hoogte liggen, worden beschermd door de imposante Canignou, een bergtop in de Oostelijke Pyreneeën. Het mediterrane klimaat is gekarakteriseerd door een warme en droge zomer, en een strenge winter. De Tramontane wind laat zich vaak voelen. De druiven komen van 65 jaar oude ranken en geven een rendement van 18 hl per hectare.

wijn / spijs

Serveer deze wijn bij rundvlees, rijke stoofpotjes, chili con carne, cassoulet, boeuf bourgignon, krachtige kazen...

Awards

Robert Parker : 93/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens