Domaine Lafage

Domaine Lafage - Nicolas (500 cl)

Type

rood

Appellatie

IGP Côtes Catalanes

Druivenrassen

100% Grenache Noir

Jaar

2016

Kleur

Briljant robijnrood

houtopvoeding

Na een strenge selectie van de percelen worden enkel de druiven met een hoog kwaliteitspotentieel gebruikt. In het voorjaar wordt een groene pluk gedaan om de concentratie in de druiven te verhogen. De handmatige oogst gebeurt begin oktober als de druiven hun optimale rijpheid hebben bereikt. De druiven worden hierna in kleine boxen van 10 kg naar het domein getransporteerd en ondergaan door een selectie op de sorteertafel. De vinificatie gebeurt bij lage temperatuur om een betere extractie te verkrijgen. De fermentatie duurt 30 dagen en wordt gevolgd door een rijping van 10 maanden, waarbij 20% van de wijn vertoeft op Bourgogne vaten van Franse eik die afkomstig zijn uit het Forêt de Jupilles.

neus

De zeer intense en aromatische neus vertoont een hoge concentratie aan rood fruit (zwarte bessen, frambozen, bramen...).

smaak

Deze wijn is rijk, rond en geconcentreerd met zijdezachte tannines. Je proeft bramen, zwarte bessen, frambozen, bosbessen en hij eindigt met een lange afdronk.

wijngaard

De druiven voor deze wijn komen van het Aspres terroir : een wijngaard aan de voet van de Pyreneeën die in terrassen is uitgewerkt. Het perceel dat omringd is door kreupelhout is Zuid/Zuidoost georiënteerd en heeft een schisto-marbreux bodem. Het rendement bedraagt slechts 19 hl per hectare. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 65 jaar.

wijn / spijs

Deze wijn is ideaal bij lamsvlees, groot wild, paella, grillades, couscous, kalfsblanket, rundvlees, konijn met mosterd, fondue, kip met curry, cassoulet, chili con carne en gerookt vlees.

Awards

Robert Parker : 92/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens