Domaine Léon Barral

Domaine Léon Barral - Jadis

Type

rood

Appellatie

Faugères

Druivenrassen

50% Carignan, 40% Syrah en 10% Grenache

Jaar

2015

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven worden met de hand geplukt en ondergaan een strenge selectie. De vinificatie gebeurt in betonnen kuipen. De fermentatie komt op gang door het gebruik van inheemse gisten. De maceratie duurt 3 tot 4 weken, hierna ondergaan de druiven een lichte persing. Tijdens gans dit proces worden er geen sulfieten toegevoegd. De wijn rijpt gedurende 24 tot 30 maanden in eiken vaten, waarvan 10% nieuwe vaten. Hij gaat ongefilterd op fles.

neus

De complexe neus toont cassis, zwarte kersen en kruidige toetsen waarbij peper het meest prominent is.

smaak

In de mond vinden we een volumineuze wijn met veel materie en weelderige tannines, die wel nog wat tijd nodig hebben om te versmelten. Deze lange en complexe wijn toont aardse toetsen die een reflectie zijn van het terroi

wijngaard

De druiven groeien op steile zuidwaarts gerichte percelen. De wijngaarden die ongeveer 10 hectare totaliseren zijn beschermd door de uitlopers van de Cévennes. De bodem bestaat uit zachte leisteen. De stokken zijn tussen de 30 en 60 jaar oud. Alle handelingen in de wijngaarden gebeuren op een biologische en biodynamische manier.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van wild, gevogeltegebraad, charcuterie, couscous en kazen. Je serveert hem best heel lichtjes gekoeld tussen de 16 en 18 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens