Domaine & Maison Les Alexandrins

Domaine Les Alexandrins - Crozes Hermitage

Type

rood

Appellatie

Crozes Hermitage

Druivenrassen

100% Syrah

Jaar

2016

Kleur

Zeer intens donkerrood

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt, eens aangekomen in de wijnkelder worden ze ontrist. De druiven ondergaan een koude maceratie die 3 dagen duurt waarbij het sap twee maal per dag wordt overgepompt en de pigeage techniek wordt toegepast. De fermentatie neemt 20 dagen in beslag. Hij rijpt gedurende 12 maanden in eiken vaten die voor de 3e keer worden gebruikt.

neus

De geconcentreerde en complexe neus toont aroma’s van rode en zwarte vruchten met cassis en bramen, florale expressies, geroosterde en gegrilde toetsen, en dit samen met een mooi versmolten en zachte kruidige component.

smaak

Deze uitstekende gebalanceerde wijn bezit fijne en zijdezachte tannines en kan dus al in zijn jeugd genuttigd worden. Hij toont een mooie fruitige component met rode en zwarte vruchten. Deze evenwichtige wijn is perfect in balans, en de delicate houttoetsen ronden het geheel mooi af.

wijngaard

De druiven komen van verschillende percelen in de dorpen Pont d’Isère (Les Flouris) en Beau-mont Monteux (Vie Magne). De in totaal 4 hectare aan wijngaarden hebben een bodem die uit zand en klei bestaat. De typische Mediterraanse ronde keien zijn ook aanwezig. Het overheersende klimaat is een mix van semi-continentaal en Mediterraan.

wijn / spijs

Je serveert hem best tussen de 15 en 18 °C.

Awards

Robert Parker : 91/100
Jeb Dunnuck : 93/100
Bettane & Desseauve : 15/20
Wine Spectator : 92/100
Decanter : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens