Domaine Les Eminades - Saint-Chinian

Domaine Les Eminades - La Pierre Plantée

Type

rood

Appellatie

AOC Saint-Chinian

Druivenrassen

40% Syrah, 40% Cinsault en 20% Grenache

Jaar

2016

Kleur

Intens kersenrood met licht paarse rand

houtopvoeding

De handgeplukte druiven ondergaan een strenge selectie tijdens de oogst en worden daarna in kleine kratten naar het domein vervoerd. De ontriste trossen ondergaan een traditionele vinificatie waarbij de fermentatie door de inheemse gisten opgang komt. Het sap wordt regelmatig overgepompt en rijpt ten slotte gedurende 10 maanden op droesem in inox cuves. De jaarlijkse productie bedraagt 14,000 flessen.

neus

De aanzet toont een aanzet van rijpe kersen en violet, en de typische kruidigheid van kreupelhout. Na het walsen komt ook een licht florale toets vrij die doet denken aan boterbloem.

smaak

Deze wijn heeft een zeer sappige en fruitige aanzet waarbij de kalksteen mooi naar boven komt. De tannines zijn rijp en goed versmolten. De fruitige zuren domineren de afdronk.

wijngaard

De wijngaard die op een 200 meter boven de zeespiegel ligt bestaat voornamelijk uit grote ronde keien. Alle werk in de wijngaard gebeurt op een volledig biologische manier, dus zonder het gebruik van pesticiden en herbiciden. Het rendement bedraagt 35 hl per hectare.

wijn / spijs

Serveer deze wijn bij lamsbout en eend met zoetzure saus. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens