Domaine Les Eminades - Saint-Chinian

Domaine Les Eminades - Silice

Type

wit

Appellatie

Vin de Pays des Coteaux de Fontcaude

Druivenrassen

100% Sauvignon Blanc

Jaar

2017

Kleur

Helder en briljant licht geel met een gouden schijn

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven worden streng geselecteerd en ondergaan een directe persing bij aankomst in de wijnkelder. Na de débourbage volgt de spontane fermentatie. Hierna rijpt de wijn gedurende 10 maanden op droesem in eiken vaten. De totale productie bedraagt 4,000 flessen.

neus

De neus is in eerste instantie vrij discreet maar komt na een tijdje in het glas mooi open en etaleert dan perzik, pompelmoes, appel en subtiele impressies van sinaasappelschil. De prachtige minerale component met geplette rots is nadrukkelijk aanwezig.

smaak

In de mond toont deze Silice zich rijk en vol met appel, agrum en geel steenfruit. De mineralen schitteren en verder vind je er ook een prachtige ziltige toets in terug. De sublieme en precieze zuren komen op het einde van het midden palet opzetten en geven deze wijn een enorme lengte.

wijngaard

De kiezelrijke bodem bestaat voornamelijk uit klei. De wijngaard ligt op 169 meter boven zeeniveau. De Sauvignon ranken zijn in 1984 aangeplant. Het rendement bedraagt 32 hl per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van de betere visgerechten zoals bv. lotte met tom khahi, wit vlees, fazant, kalf en lichte schimmelkazen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens