Domaine Les Eminades - Saint-Chinian

Domaine Les Eminades - Sortilège

Type

rood

Appellatie

AOC Saint-Chinian

Druivenrassen

Syrah en Grenache

Jaar

2015

Kleur

Intens robijnrood met gekleurde tranen

houtopvoeding

De biologisch geteelde druiven worden met de hand geplukt en ondergaan een strenge selectie tijdens de oogst. Ze worden daarna in kleine kratten naar het domein vervoerd. De ontriste trossen ondergaan een traditionele vinificatie waarbij de fermentatie door de inheemse gisten opgang komt. Het sap wordt regelmatig overgepompt en de pigeage techniek wordt toegepast. Na de fermentatie rijpt de wijn gedurende 18 maanden op eiken vaten van 3, 4 of 5 jaar oud. Tot slot rijpt de wijn na een jaar in cuves vooraleer hij op fles gaat. De jaarlijkse productie bedraagt 5,500 flessen.

neus

De complexe neus toont zeer intense rijpe zwarte bosvruchten in combinatie met mooie zalvende toetsen van eucalyptus, zwarte peper en vers leder. Na walsen komen hier ook nog licht intense impressies van kreupelhout en verse vijgen bij.

smaak

De sappige aanzet wordt gevolgd door vlezige tannines. De zeer mooie zuren zijn aan de hoge kant maar zijn nauwelijks merkbaar door de hoge intensiteit van de rijpe zwarte bosbessen en de stevige tannines die wel mooi versmolten zijn. Na wat kelderrust zal de kruidige component er beter doorkomen en zal zijn pure finesse meer op de voorgrond treden.

wijngaard

De ondergrond van de wijngaard die op 300 m hoogte ligt, bestaat voornamelijk uit kalkrijke klei. De Syrah stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. De Grenache stokken zijn met hun 55 jaar nog wat ouder. Het rendement bedraagt 24 hl per hectare. Er worden geen pesticiden en herbiciden gebruikt.

wijn / spijs

Je serveert hem best rond de 17 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens