Domaine Richeaume

Domaine Richeaume Tradition Rouge 2015

Type

rood

Appellatie

IGP Méditerranée

Druivenrassen

39% Cabernet Sauvignon, 23% Grenache, 15% Tempranillo, 10% Merlot, 9% Syrah en 4% Carignan

Jaar

2015

Kleur

Donkere kleur met prachtige violet tinten

houtopvoeding

Na een selectie van de druiven begint het vinificatie proces op één van de daken van de wijnmakerij. De druiven gaan in de cuves onder invloed van de zwaartekracht en blijven op deze manier mooi intact. Om ongewenste oxidatie te voorkomen wordt er een beschermende atmosfeer van kooldioxide gecreëerd, deze wordt gerecycleerd uit de naburige fermentatietanks. De fermentatie die op gang wordt gebracht door inheemse gisten gebeurt in inox cuves en gebeurt voor elk druivenras apart. Bij het begin van de fermentatie wordt de pigeage techniek minstens twee maal per dag toegepast om een goede extractie te verkrijgen van de tannines. Hierna rijpt hij gedurende 16 maanden in vaten van Franse eik.

neus

De neus is zeer intens, fruitig en extravert en ontwikkelt aroma's van zwarte en rode vruchten, alsook minder uitgesproken toetsen van menthol, balsamico en witte peper. Dit leidt tot een complexe neus, mede het gevolg van de houtopvoeding.

smaak

Harmonieus in de mond met een jonge aciditeit. De tannines zijn niet te prominent en tonen zich met een fruitige achtergrond, dit alles wordt begeleid door een vleugje hout in combinatie met subtiele hinten van vanille, ceder en tabak.

wijngaard

De bodem bestaat uit klei en kalksteen. De Syrah stokken zijn 39 jaar oud, de Merlot 28 jaar, de Cabernet Sauvignon 39 jaar, de Carignan 40 jaar en de Grenache 28 jaar. De Tempranillo stokken zijn met hun 20 jaar aan de iets jongere kant. Het gemiddelde rendement bedraagt 20 hl per hectare.

Awards

La Revue du Vin de France : 17/20 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens