Domaine Richeaume

Domaine Richeaume Tradition Rouge 2016

Type

rood

Appellatie

IGP Méditerranée

Druivenrassen

47% Cabernet Sauvignon, 42% Syrah, 8% Merlot en 3e Carignan

Jaar

2016

Kleur

Intens donkerrood

houtopvoeding

Na een selectie van de druiven begint het vinificatie proces op één van de daken van de wijnmakerij. De druiven gaan in de cuves onder invloed van de zwaartekracht en blijven op deze manier mooi intact. Om ongewenste oxidatie te voorkomen wordt er een beschermende atmosfeer van kooldioxide gecreëerd, deze wordt gerecycleerd uit de naburige fermentatietanks. De fermentatie die op gang wordt gebracht door inheemse gisten gebeurt in inox cuves en gebeurt voor elk druivenras apart. Bij het begin van de fermentatie wordt de pigeage techniek minstens twee maal per dag toegepast om een goede extractie te verkrijgen van de tannines. Hierna rijpt hij gedurende 14 maanden in vaten (2e en 3e gebruik) van Franse eik. Er worden geen extra sulfieten toegevoegd bij de botteling.

neus

Zijn open en frisse neus toont impressies van zure kers, peper en toast.

smaak

In de mond vinden we een sappige en levendige wijn die de smaakpapillen wakker maakt. De kalkachtige tannines zijn een perfecte weerspiegeling van zijn terroir (de kalkrotsen van Sainte-Victoire).

wijngaard

De bodem bestaat uit klei en kalksteen. De stokken zijn gemiddeld 30 tot 40 jaar oud en geven een zeer laag rendement van slechts 20 hl per hectare. De wijngaarden worden op een biologische wijze gecultiveerd. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens