Dominio do Bibei

Dominio do Bibei - Lacima

Type

rood

Appellatie

Ribeira Sacra

Druivenrassen

75% Mencia, 20% Brancellao, 3% Mouratón en 2% Sousón

Jaar

2013

Kleur

Diep kersenrood

houtopvoeding

De handmatig geplukte druiven worden in boxen van 10 kg naar het domein getransporteerd waar een strenge selectie van de druiven gebeurd. Hierna ondergaan ze een 2 dagen durende maceratie. De fermentatie neemt plaats in open eiken vaten van 500 liter van Franse oorsprong. De malolactische fermentatie gebeurt in vaten van 300 liter. De Lacima rijpt 19 maanden op reeds eerder gebruikte vaten van Franse eik met een verschillende ouderdom. Dit wordt gevolgd door een verdere rijping van 7 maanden op grote 45 hectoliter cilindrische vaten van Franse eik. De stabilisatie gebeurt op een natuurlijke wijze door de koude wintertemperaturen. Tot slot verblijft de wijn nog 16 maanden op fles in de kelders van het domein.

neus

In de neus vinden we veel zwart fruit, drop, violet, zwarte peper, verse munt en dit alles omvat in een lichte geroosterde houttoets.

smaak

In de zachte aanzet vinden we overwegend rood fruit met rijpe amarena kersen, een vleugje cacao en zwarte bosvruchten. Hij toont verfrissende zuren en een bittere toets in de afdronk.

wijngaard

De druiven komen van 50 tot 100 jaar oude wijnranken die op leisteen terrassen worden verbouwd en dit tussen de 300 en 700m boven zeeniveau. De percelen hebben een noordwestelijke en zuidwestelijke oriëntatie. De bodem bestaat voornamelijk uit zand en klei. Het rendement bedraagt 400 tot 800 gram druiven per rank.

wijn / spijs

Je kan deze wijn best combineren met rood vlees, klein wild zoals pluimwild en kalfsvlees met rijke sauzen. Je serveert hem best rond de 14 à 15 °C.

Awards

Guia Penin : 95/100
Guia Repsol : 94/100
Robert Parker : 92+/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens