Dominio do Bibei

Dominio do Bibei - Lalama

Type

rood

Appellatie

Ribera Sacra

Druivenrassen

90% Mencia aangevuld met Garnacha, Brancellao, Mouratón en Souson

Jaar

2015

Kleur

Briljant robijnrood

houtopvoeding

De handmatig geplukte druiven worden in boxen van 10 kg naar het domein getransporteerd waar ze ontrist worden en gedurende 24 uur tot 2 °C gekoeld worden. Hierna ondergaan ze een 48 uur durende maceratie. De fermentatie gebeurt in een mix van cilindervormige houten tanks van 25, 35 en 45 hectoliter. De malolactische fermentatie gebeurt in vaten van 300 liter. De wijn rijpt 12 maanden op reeds gebruikte vaten van Franse eik gevolgd door een verdere rijping gedurende 10 maanden in grote 45 hectoliter cilindrische vaten van Franse eik. De stabilisatie gebeurt op een natuurlijke wijze door de koude wintertemperaturen. Tot slot verblijft de wijn nog 12 maanden op fles in de kelders van het domein.

wijngaard

De stokken zijn 20 tot 100 jaar oud en groeien op een bodem die voornamelijk uit klei en graniet bestaat. De percelen liggen tussen de 300 en 700m hoogte en zijn westelijk georiënteerd. De opbrengst per stok ligt tussen de 1 à 1,5 kg aan druiven.

wijn / spijs

Ideaal met magret de canard, gegrild wit en rood vlees, bij de betere visgerechten, bij allerlei kazen, tapas... Deze wijn mag je redelijk fris drinken en komt al vanaf een 16 à 18 °C mooi tot zijn recht.

Awards

Guia Penin : 94/100
Robert Parker : 92/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens