Famille Perrin

Famille Perrin - La Gille 2015

Type

rood

Appellatie

Gigondas

Druivenrassen

80% Grenache en 20% Syrah

Jaar

2015

Kleur

Medium intens robijnrood

houtopvoeding

De druiven worden ontrist bij aankomst in de wijnkelder. De vinificatie gebeurt in een mix van conisch gevormde houten cuves en inox cuves. De rijping gebeurt in een mix van conisch gevormde houten cuves, foudres en barriques.

neus

De intense neus toont verse rode vruchten, toetsen van ijzerkruid en jasmijn. Hij biedt veel souplesse en finesse en dit met een heel fruitige en kruidige stijl.

smaak

Deze krachtige, maar toch zalvende wijn heeft een romig kantje. Hij toont weelderig fruit en subtiele florale aroma’s. De vrij stevige tannines zijn mooi in balans en geven de wijn veel structuur. Deze elegante wijn wordt afgewerkt met een schitterende kruidige component.

wijngaard

De druiven voor La Gille komen van één van de meest historische wijngaarden in de Gigondas. Het perceel met een noordoostelijke oriëntatie ligt halfweg de helling, net onder de dorpskern en profiteert van een frisse valleiwind die zijn oorsprong vindt in de vallei ten Westen van het dorp. De bodem bestaat uit kalksteen, klei, mergel en grote hoeveelheden zand en safres (samengeperst zand).

wijn / spijs

Deze wijn is een mooie begeleider van kalfsvlees, vis en ovenschotels.

Awards

Robert Parker : 90-92/100
Jeb Dunnuck : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens