Famille Perrin

Famille Perrin - L'Argnée Vieilles Vignes 2014

Type

rood

Appellatie

Gigondas

Druivenrassen

90% Grenache en 10% Syrah

Jaar

2014

Kleur

Medium intens kersenrood

houtopvoeding

In tegenstelling tot de meeste cuvées van de familie Perrin worden de trossen hier niet ontrist. De maceratie neemt 13 dagen in beslag en daarbij wordt het sap regelmatig overgepompt. De wijn rijpt gedurende 1 jaar in 1 jaar oude grote eiken vaten. De jaarlijkse productie bedraagt slechts een 1,500 flessen.

neus

De neus is zeer kruidig en een type voorbeeld van Grenache. Peperachtig na walsen zonder aan complexiteit in te boeten op niveau van fruit, niet te intens maar wel zeer complex en verfijnd met subtiele aroma's van bosaardbei en kruisbes.

smaak

Hyper evenwichtig en mooi gemaakt. Het warme klimaat valt niet op en de alcohol komt zeer vloeiend en zacht over. Hij bezit veel tannines, die wel in balans zijn en zeer vlot en rijp overkomen. Daarnaast toont hij ook een grote kruidige component met impressies van tijm en lavendel. Een grote wijn met veel potentieel!

wijngaard

De druiven komen van een zeer klein perceel dat minder dan 1 hectare groot is. Het ligt in het hart van het historische dorp Gigondas, in het zuidwesten van de appellatie en is beplant met 100 jaar oude pre-phylloxera stokken. De bodem bestaat voornamelijk uit zand.

wijn / spijs

Serveer deze wijn bij houtsnip met witloof en risotto met witte truffel en langoustines.

Awards

Vinous : 92-94/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens