Famille Perrin

Famille Perrin - L'Argnée Vieilles Vignes 2017 (en primeur)

Type

rood

Appellatie

Gigondas

Druivenrassen

100% Grenache

Jaar

2017

houtopvoeding

In tegenstelling tot de meeste cuvées van de familie Perrin worden de trossen hier niet ontrist. De maceratie neemt 13 dagen in beslag en daarbij wordt het sap regelmatig overgepompt. De pigeage techniek wordt hier niet toegepast. De wijn rijpt gedurende 1 jaar in 1 jaar oude grote eiken vaten (foeders). De jaarlijkse productie is beperkt tot slechts 1,500 flessen!

neus

De intense en geconcentreerde neus toont bij de eerste aanzet voornamelijk gekonfijt fruit. Na walsen komen daar ook nog gerookte impressies en toetsen van karamel en cacao bij.

smaak

In de mond vinden we een rijke en krachtige wijn die steeds mooi rond blijft. De tannines zijn zacht en fijn. Naast een mooie fruitcomponent toont hij ook cacao. In de lange en evenwichtige finale merken we gekonfijt fruit op.

wijngaard

De druiven komen van een zeer klein perceel dat minder dan 1 hectare groot is. Het ligt in het hart van het historische dorp Gigondas, in het zuidwesten van de appellatie en is beplant met 100 jaar oude pre-phylloxera stokken. De bodem bestaat voornamelijk uit zand. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens