Famille Perrin

Famille Perrin - Les Cornuds

Type

rood

Appellatie

Vinsobres

Druivenrassen

50% Grenache en 50% Syrah

Jaar

2016

Kleur

Medium intens kersenrood

houtopvoeding

De druiven worden ontrist bij hun aankomst in de wijnkelder. De vinificatie van de Syrah druiven gebeurt in conisch gevormde houten cuves, waarbij het sap regelmatig wordt overgepompt en de pigeage techniek wordt toegepast. De Grenache druiven ondergaan hun vinificatie in inox cuves. De rijping van de Syrah gebeurt gedeeltelijk in één jaar oude eiken vaten. Nadat de malolactische gisting is afgerond worden de twee druivenrassen verenigd. De wijn rust nog 6 maanden in de kelders van het domein vooraleer hij op de markt wordt gebracht.

neus

De vrij directe en fruitige neus toont accenten van rijp rood bosfruit en een prachtige kruidigheid met witte peper en basilicum, gevolgd door nuances van violet.

smaak

In de aanzet vinden we zeer levendige zuren die direct overspoeld worden door een pakket rood fruit, en dit met mooi versmolten houtimpressies. Deze frisse en elegante wijn bezit perfect rijpe tannines en eindigt met een minerale toets in de afdronk.

wijngaard

De druiven komen van een 60 hectare grote wijngaard in Vinsobres nabij Vaison-la-Romaine, één van de meest noordelijke gelegen wijngaarden van de Zuid-Rhône. Het heersende klimaat dat hier iets frisser is dan in het grootste deel van de Zuidelijke Rhône is perfect voor de Syrah die hierdoor meer finesse vertoont. De vrij hoge ligging van zo'n 300 meter helpt hierbij. Het grootste deel van de wijngaard is in terrassen uitgewerkt, de rest ligt op de flanken van de heuvels. De bodem op de hellingen bestaat uit steenachtige mergel en zand. Op de terrassen vind je steenachtige afzettingen die een maritieme oorsprong kennen.

wijn / spijs

Deze wijn doet het schitterend bij kalfstong in madeirasaus, kruidige tajines en bij varkensrib met wortelcrème en bospaddenstoelen.

Awards

Jeb Dunnuck : 90/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens