Famille Perrin

Famille Perrin - Les Hauts de Julien 2017 (en primeur)

Type

rood

Appellatie

Vinsobres

Druivenrassen

50% Grenache en 50% Syrah

Jaar

2017

houtopvoeding

De druiven ondergaan een traditionele vinificatie. 15% van het sap rijpt gedurende 1 jaar in houten vaten. De wijn wordt ongefilterd gebotteld.

neus

De eerste indruk geeft een nog redelijk gesloten neus. Maar na wat zuurstof en walsen komen de typische elegante stijl en mineraliteit tot uiting. Hij toont rood fruit met frambozen, zwarte bessen, bramen, cacao, violet en een rokerige toets.

smaak

In de mond komen de tannines snel opzetten, maar deze zijn gelukkig niet storend en komen vooral krokant en fijn over. Naast de tannines vinden we een zeer uitgesproken en prachtige mineraliteit die deze frisse wijn enorm boeiend maakt.

wijngaard

De wijngaard ligt 40 km ten noorden van Châteauneuf-du-Pape en is beplant met oude Syrah and Grenache stokken die zo’n 90 jaar oud zijn. De kiezelrijke bodem met veel alluviale afzettingen vindt zijn oorsprong in het Kwartair tijdperk. De 300 meter hoog gelegen wijngaard is in terrassen uitgewerkt. Deze hoge ligging zorgt voor een frisser klimaat en is dus ideaal voor de Syrah. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens