Fattoria San Donato

Fattoria San Donato - Chianti

Type

rood

Appellatie

Chianti Colli Senesi DOCG

Druivenrassen

95% Sangiovese en 5% Ciliegiolo

Jaar

2015

Kleur

Medium intens en briljant kersrood

houtopvoeding

De handmatig geplukte druiven ondergaan al een eerste selectie in de wijngaard. De maceratie in inox tanks duurt 12 tot 14 dagen hierbij wordt de temperatuur onder de 30 °C gehouden. De spontane malolactische fermentatie gebeurt in betonnen tanks. Hierna blijft de wijn in contact met de gisten en rijpt hij gedurende 6 maanden in betonnen tanks. De wijn wordt op een natuurlijke wijze gestabiliseerd en ondergaat een lichte filtering vooraleer hij op fles wordt getrokken. Hierna verblijft de wijn nog minstens 6 maanden in de kelders van het domein vooraleer hij op de markt komt. De jaarlijkse productie bedraagt 20,000 flessen.

neus

De zuivere neus heeft een fruitig karakter met rijpe kersen op alcohol, een vleugje peper en vooral zeer veel rijp gekookt rood fruit waarbij aardbei en aalbes het meest in het oog springen.

smaak

In de mond toont deze wijn zich zacht en soepel met elegante, rijpe en versmolten tannines. Op de tong vinden we een beetje verse vanille die een heel romige en zachte impressie geeft. In de afdronk toont hij enkele bittere toetsen. De tannines zijn dit oogstjaar wat steviger maar ze zijn zacht en subtiel verweven, wat enkel het beste laat vermoeden betreffende het bewaarpotentieel.

wijngaard

De druiven die met de hand worden geplukt komen van de Poggio alle Corti en Terrerosse wijngaarden. De bodem bestaat uit een mengeling van klei en zand. De percelen zijn Noord/Oost en Zuid/West georiënteerd en liggen op een hoogte van 395 meter boven zeeniveau. De stokken zijn gemiddeld 10 jaar oud en produceren 2 kg druiven per rank. Er staan 4,400 stokken per hectare en die geven een totale opbrengst van 8 ton druiven per hectare. De wijngaard bezit een bio-certificaat.

wijn / spijs

Je serveert deze wijn bij verse pasta, een pulled pork burger, varkensrib met portobello en maïs, ceasar salad of bij lichte vleesgerechten zoals kalf. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens