Weingut Geyerhof

Geyerhof - Riesling Kirchensteig Erste Lage

Type

wit

Appellatie

Kremstal Reserve Erste Lage DAC

Druivenrassen

100% Riesling

Jaar

2015

Kleur

Helder goudgeel met een mooie schittering

houtopvoeding

Eind oktober worden de biologisch geteelde druiven handmatig geoogst en worden ze in kleine boxen naar het wijnhuis getransporteerd. De trossen worden in hun geheel geperst. Dit proces wordt gevolgd door een klaring door sedimentatie. De trage fermentatie gebeurt in inox tanks. Hierna ondergaat het sap een lange periode van rijping op droesem tot eind november 2016. De wijn is in december 2016 gebotteld. Hij bevat 23,4 gram per liter restsuiker.

neus

In de neus vinden we de typische kruidigheid van een weiland, witte perzik en delicate appelaroma’s.

smaak

In de mond toont deze Riesling zich zeer fijn met een frisse aciditeit die een prachtig samenspel biedt met de licht zoete toets. In de afdronk vinden we een mooie mineraliteit. Deze wijn bezit een uitstekend bewaarpotentieel.

wijngaard

De druiven groeien op een slechts 1,4 hectare grote wijngaard in Oberfucha, dit is hun oudste wijngaard. De zeer onvruchtbare bodem bestaat uit een diepe rotslaag met daarboven een zeer dunne laag die rijk is aan kristallijn granuliet. Het perceel is zuidwaarts georiënteerd en loopt heel lichtjes op, het ligt op 280 meter boven zeeniveau.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van de meeste vis, schaal- en schelpdieren met een subtiele en delicate smaak, alsook van frisse salades, vegetarische gerechten, choucroute, witte asperges en de Aziatische keuken. Je serveert hem best tussen de 8 en 10 °C.

Awards

Gault & Millau : 18/20Toevoegen aan iWish
 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens