Weingut Geyerhof

Geyerhof - Rosensteig

Type

wit

Appellatie

Kremstal DAC

Druivenrassen

100% Grüner Veltliner

Jaar

2018

Kleur

Intens geel-groen

houtopvoeding

De druiven worden in het begin van oktober met de hand geplukt. De druiven worden direct bij aankomst in de wijnkelder geperst. Het sap ondergaat een lange rijping op droesem in stalen tanks. De wijn is begin februari gebotteld.

neus

De neus is zeer intens aromatisch en biedt een weelderig boeket van exotisch fruit met nuances van rijpe Doyenne peer, citrus, munt, lavendel, guava en perzik. Na walsen wordt de neus kruidiger en intenser waarbij de citrus opwarmt en een kleine hint mandarijn meegeeft. Hij is licht prikkelend en geeft een mooie koele impressie.

smaak

Fris en licht ziltig in de aanzet en hierdoor uitermate geschikt bij gerechten met veel zuren en citrus. Licht tintelende impressie op de tong door de hoge zuren en exotisch krokant fruit. Deze wijn komt vol en rijp over.

wijngaard

De druiven komen van één grote wijngaard in Hollenburg die in kleinere percelen is opgesplitst. De bodem bestaat uit Löss (eolische afzetting van silt) en Conglomeraat.

wijn / spijs

Deze wijn is een mooie begeleider van langoustines, gegrilde kreeft zonder botersaus, oesters, hartige hapjes, frisse salades en gevogelte. Hij is ook perfect als aperitief.Toevoegen aan iWish
 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens