Weingut Geyerhof

Geyerhof - Rosensteig

Type

wit

Appellatie

Kremstal DAC

Druivenrassen

100% Grüner Veltliner

Jaar

2016

Kleur

Intens geel-groen

houtopvoeding

De druiven worden in het begin van oktober met de hand geplukt. De druiven worden direct bij aankomst in de wijnkelder geperst. Het sap ondergaat een lange rijping op droesem in stalen tanks. De wijn gaat begin maart op fles.

neus

De zeer uitbundige neus toont overvloedig rijp en exotisch fruit met toetsen van witte perzik, citrus en na walsen hinten van witte peper. Het geheel komt vrij rijp over maar de bodemstructuur zorgt voor een geweldige balans en geeft hem een frisse munttoets mee.

smaak

In de mond toont deze wijn zich explosief met zeer vibrante zuren die aanhouden. Nadien komt er veel rijp exotisch fruit en citrus toetsen die afwisselen met licht ziltige impressies en gerookte toetsen die hun oorsprong vinden in de lange rijping ‘sur lies’.

wijngaard

De druiven komen van de wijngaarden in Hollenburg. De bodem bestaat uit Löss (eolische afzetting van silt) en Conglomeraat.

wijn / spijs

Deze wijn is een mooie begeleider van langoustines, gegrilde kreeft zonder botersaus, oesters, hartige hapjes, frisse salades en gevogelte. Hij is ook perfect als aperitief.

Awards

Wine Enthousiast : 94/100Toevoegen aan iWish
 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens