Weingut Geyerhof

Geyerhof - Steinleithn Erste Lagen

Type

wit

Appellatie

Kremstal DAC

Druivenrassen

100% Grüner Veltliner

Jaar

2015

houtopvoeding

De druiven worden eind oktober manueel geplukt en worden dan in kleine kratten naar het domein vervoerd. Na de persing ondergaat de wijn een natuurlijke sedimentatie en een langzame fermentatie in inox tanks. De wijn rijpt op droesem tot eind juli en wordt in diezelfde maand gebotteld. Hij bevat 7,7 gram per liter restsuiker.

smaak

Deze sappige wijn toont harmonieus fruit met fijne aroma’s van peper, delicate kruiden, gele appel en sinaasappelzeste. Het fruit wordt gedragen door elegante en complexe zuren. Deze wijn biedt een boeiend samenspel tussen de zuren en de zoete toetsen. Deze minerale wijn heeft een lange afdronk en een goed verouderingspotentieel.

wijngaard

De druiven komen van een 1,4 hectare grote wijngaard in Kirchensteig. Het perceel is met zijn 2° hellingshoek slechts licht hellend. Het is oostelijk georiënteerd en ligt op een 280 meter hoogte. De vruchtbare laag die ontstaan is door gekristalliseerd granuliet (metamorf gesteente dat bij hoge temperaturen en druk wordt gevormd) is vrij dun en ligt bovenop een onvruchtbare rotsbodem.

wijn / spijs

Je serveert deze wijn best tussen de 8 en 10 °C. Hij is een goede match bij groenteschotels, fijne vleeswaren, vis en zeevruchten.

Awards

Falstaff : 92/100
A la Carte : 94/100
Gault & Millau : 18/20 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens