Giacomo Barbero

Giacomo Barbero - Arneis

Type

wit

Appellatie

Roero DOCG

Druivenrassen

100% Arneis

Jaar

2018

Kleur

Licht geel met subtiele groene reflecties

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan het transport in kratten van max 20 kg. Aangekomen in de wijnkelder worden ze ontrist en ondergaan ze een lichte persing. De temperatuur-gecontroleerde fermentatie neemt plaats aan 16 °C en duurt 20 dagen. De rijping gebeurt in inox tanks waarbij de eerste 10 weken de bâtonnage techniek wordt toegepast. Hij bevat 2,3 gram per liter restsuiker.

neus

De neus toont expressies van agrum, gist, witte perziken en mineralen.

smaak

In de mond vinden we pompelmoes en perzik. Op het einde van het midden palet komen de zuren opzetten en deze blijven lang aanhouden tijdens de fruitige afdronk.

wijngaard

De wijngaarden liggen in Vezza d'Alba in de Roero, en in Canale in Bricco Parere. Het noordwestelijk georiënteerd perceel in Vezza d'Alba heeft een terroir van zand en ligt op een 350 meter hoogte. Het werk in de wijngaarden gebeurt op een ecologisch verantwoorde manier.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens