Giacomo Barbero

Giacomo Barbero - Barbera d'Alba

Type

rood

Appellatie

Barbera d'Alba

Druivenrassen

100% Barbera

Jaar

2016

Kleur

Intens en donker kersenrood

houtopvoeding

De druiven wordt met de hand geplukt en gaan in kratten van max 20 kg naar het wijnhuis. De trossen worden ontrist bij aankomst in de wijnkelder. De maceratie neemt een goede week in beslag waarbij een délestage gebeurt. De fermentatie en rijping gebeuren in inox cuves om de primaire aroma’s van het fruit maximaal te behouden.

neus

De rustieke neus heeft de focus op het fruit met impressies van cassis, zwarte bessen en bramen.

smaak

In de mond vallen de typische Barbera-zuren direct op. De tannines zijn mooi rijp en goed verweven met het geheel. Deze stevige wijn bevat veel materie. Hij toont weelderige rode en zwarte vruchten.

wijngaard

De druiven komen uit Canale in Roero. De glooiende wijngaard ligt tussen de 280 en 320 meter boven zeeniveau en is Zuid/Zuidwest georiënteerd. De opbrengst is beperkt tot 2,5 kg per rank. Het werk in de wijngaard gebeurt op een ecologisch verantwoorde manier.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens