Giacomo Barbero

Giacomo Barbero - Favorita

Type

wit

Appellatie

Langhe Favorita DOC

Druivenrassen

100% Favorita

Jaar

2017

Kleur

Licht geel met een witte schijn

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan het transport in kratten van max 20 kg. Aangekomen in de wijnkelder worden ze ontrist en ondergaan ze een lichte persing. De temperatuur-gecontroleerde fermentatie neemt plaats aan 18 °C en duurt 10 dagen. De rijping gebeurt in inox tanks waarbij de eerste 2 maanden de batonnage techniek wordt toegepast. De jaarlijkse productie bedraagt slechts 2,000 flessen en 300 magnums.

neus

De neus toont citrus, witte bloemen, witte perzik en een complexe mineraliteit die het terroir toont.

smaak

In de mond springen de citrus aroma's het meest in het oog met verder ook nog meer subtiele hinten van amandelen. Dit alles bij een mooi ondersteunende aciditeit.

wijngaard

De 4 hectare grote wijngaard ligt in het dorp Vezza d'Alba in de Roero. Het noordwestelijk georiënteerd perceel met een terroir van zand ligt op een 300 meter hoogte. Het werk in de wijngaard gebeurt op een ecologisch verantwoorde manier.



 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens