Giacomo Barbero

Giacomo Barbero - Nebbiolo

Type

rood

Appellatie

Langhe DOC

Druivenrassen

100% Nebbiolo

Jaar

2017

Kleur

Licht intens en helder rood

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan het transport in kratten van max 20 kg. Aangekomen in de wijnkelder ondergaan ze een lichte kneuzing waarna de 1 week durende maceratie in inox tanks plaatsvindt. Na de alcoholische fermentatie volgt de malolactische fermentatie die in inox tanks gebeurt. De verdere rijping gebeurt in diezelfde tanks. Acht maanden na de pluk gaat de wijn op fles waar hij nog een verdere rijping ondergaat. De jaarlijkse productie bedraagt zo'n 3,700 flessen en 300 magnums.

neus

De expressieve en elegante neus exprimeert puur en fris fruit met onder andere kersen. Verder toont hij rozen, viooltjes en balsamico.

smaak

In de mond toont deze jonge Nebbiolo zich zeer elegant met expressies van puur, primair en perfect rijp rood fruit. Op het einde van het midden palet komen de zuren opzetten en deze leveren de nodige frisheid. De rozen en viooltjes vanuit de neus komen terug. De balsamico komt er hier meer door dan in de neus.

wijngaard

De 15 hectare grote wijngaard ligt in het dorp Vezza d'Alba in de Roero. Het zuid/zuidwestelijk georiënteerd perceel met een terroir van zand ligt tussen de 280 en 320 meter hoogte. De opbrengst per rank wordt beperkt tot maximum 2 kg. Het werk in de wijngaard gebeurt op een ecologisch verantwoorde manier.

wijn / spijs

Deze wijn is een goede begeleider van rood vlees en sommige kazen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens