Gradis'ciutta

Gradis'ciutta - Bràtinis

Type

wit

Appellatie

Collio Bràtinis DOC

Druivenrassen

1/3 Chardonnay, 1/3 Ribolla Gialla en 1/3 Sauvignon Blanc

Jaar

2015

Kleur

Briljant licht strogeel

houtopvoeding

De oogst neemt plaats tijdens de eerste 2 weken van september. De druiven ondergaan een lichte persing na aankomst in de wijnkelder. De fermentatie is temperatuur-gecontroleerd en gebeurt voor 80% in barriques en grote vaten uit Slavonische eik, en voor 20% in inox. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op droesem in dezelfde vaten als de fermentatie en hierbij wordt de droesem regelmatig geroerd. De assemblage en botteling zijn in november 2016 gebeurd.

neus

De frisse neus toont intense aroma’s van appel en peer, verder ook nog delicate toetsen van tropisch fruit, citrusschil en bloesem van witte bloemen.

smaak

De aanzet toont een geconcentreerde wijn met intense fruitimpressies die tijdens het midden palet evolueert naar een knapperige en levendige belevenis. Deze wijn bezit veel materie met een goede onderliggende structuur en verdraagt dus zeker enkele jaartjes kelderrust.

wijngaard

De druiven komen de Vigna Bràtinis wijngaard in San Floriano. De bodem bestaat uit kalkachtige mergel die zijn ontstaan vindt in het Eoceen tijdperk. Het perceel ligt tussen de 150 en 200 meter hoogte. De wijngaarden wordt op een duurzame manier gecultiveerd.

Awards

Decanter : 95/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens