Gradis'ciutta

Gradis'ciutta - Merlot

Type

rood

Appellatie

DOC Collio

Druivenrassen

100% Merlot

Jaar

2017

Kleur

Intens en donker robijnrood

houtopvoeding

De druiven worden met de hand geplukt, dat gebeurt meestal tijdens de laatste week van september. Na het ontristen volgen de maceratie en de fermentatie, die temperatuur-gecontroleerd is. Dit proces neemt zo’n 20 dagen in beslag. De wijn rijpt deels in inox vaten en deels in houten vaten. De wijn gaat tijdens de daaropvolgende lente op fles.

neus

De neus toont aroma's van gestoofde pruimen, zwarte kersen, blauwe bessen, leder en gebrande koffiebonen.

smaak

Deze zeer sappige wijn bezit frisse, fruitige en verfijnde zuren. Qua fruit vallen de pruimen het meeste op, verder toont hij ook rijp rood fruit, aardbeien en discrete toetsen van blauwe bessen. In de kruidige afdronk vinden we ook nog violet.

wijngaard

De Merlot druiven komen van de Dolgi Breg en Calvario wijngaarden op een hoogte van 120 meter boven zeeniveau. Het terroir is ‘Flysch di Cormons’, ook bekend als ‘Ponca’, dat zo’n 50 miljoen jaren geleden is gevormd. De bodem met voornamelijk mergel, aangevuld met klei en kalksteen, met daarin ook nog lagen van zandsteen was vroeger de bodem van de oceaan. Hierdoor is er weinig organisch materiaal aanwezig. De wortels worden dus gedwongen om hun voedsel heel diep te gaan zoeken in mineraalrijke lagen. De wijngaarden worden op een duurzame manier gecultiveerd.

wijn / spijs

Je serveert deze wijn best tussen de 16 °C en 20 °C bij geroosterd wild, rood vlees, gebraad en half belegen kazen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens