Gradis'ciutta

Gradis'ciutta - Riserva (ook verkrijgbaar in luxe magnum box)

Type

wit

Appellatie

DOC Collio

Druivenrassen

Ribolla Gialla, Malvasia en Friulano

Jaar

2015

Kleur

Licht intens goudgeel

houtopvoeding

De druiven worden pas heel laat geoogst en ondergaan een zachte persing. De alcoholische fermentatie gebeurt in inox tanks. De daaropvolgende malolactische fermentatie neemt plaats in grote 10 hl vaten uit Franse en Slavonische eik. Eind augustus wordt hij gebotteld en daarna rijpt hij nog enkele maanden op fles in de kelders van het domein.

neus

De delicate florale neus spreidt aroma's van lindebloesem, acacia en lila ten toon. Verder vind je er ook een aanlokkelijke en subtiele nuance van zout in terug.

smaak

In de mond toont deze levendige en intense wijn veel diepgang. In het midden palet gaan de citrus vruchten en het gele fruit een boeiende interactie aan.

wijngaard

De ranken groeien op het ‘Flysch di Cormons’ terroir, ook bekend als ‘Ponca’, dat zo’n 50 miljoen jaren geleden is gevormd. De bodem met voornamelijk mergel, aangevuld met klei en kalksteen, met daarin ook nog lagen van zandsteen was vroeger de bodem van de oceaan. Hierdoor is er weinig organisch materiaal aanwezig. De wortels worden dus gedwongen om hun voedsel heel diep te gaan zoeken in mineraalrijke lagen. De wijngaarden worden op een duurzame manier gecultiveerd.

wijn / spijs

Serveer deze wijn rond de 11 à 12 °C als aperitief of bij gebakken vis op zijn schel, wit vlees of gerijpte kazen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens