Gradis'ciutta

Gradis'ciutta - Rosso (ook verkrijgbaar in luxe magnum box)

Type

rood

Appellatie

DOC Collio

Druivenrassen

70% Merlot, 25% Cabernet Franc en 5% Cabernet Sauvignon

Jaar

2014

Kleur

Intens robijnrood met reflecties van granaatrood

houtopvoeding

De druiven voor deze cuvée worden als laatste geoogst. Ze ondergaan een 10 à 15 dagen durende maceratie. Na een klassieke fermentatie rijpt de wijn gedurende 12 maanden in grote houten vaten. Tot slot rijpt de wijn nog 1 jaar op fles in de kelders van het domein.

neus

Het zeer uitgebreide boeket etaleert aroma's van frambozen, viooltjes, blauweregen, bramen, vuursteen, vers gesneden kruiden en zure kersen.

smaak

In de mond vinden we een harmonieuze wijn met speelse tannines.

wijngaard

De Merlot en Cabernet Sauvignon druiven komen van verschillende percelen. De Cabernet Franc druiven komen van de Capriva wijngaard, met zijn 50 meter hoogte hun laagst gelegen en tevens warmste wijngaard. Het terroir is ‘Flysch di Cormons’, ook bekend als ‘Ponca’, dat zo’n 50 miljoen jaren geleden is gevormd. De bodem met voornamelijk mergel, aangevuld met klei en kalksteen, met daarin ook nog lagen van zandsteen was vroeger de bodem van de oceaan. Hierdoor is er weinig organisch materiaal aanwezig. De wortels worden dus gedwongen om hun voedsel heel diep te gaan zoeken in mineraalrijke lagen. De wijngaarden worden op een duurzame manier gecultiveerd.

wijn / spijs

Deze wijn komt het best tot zijn recht tussen de 18 en 20 °C bij gegrild vlees of wild. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens