Gradis'ciutta

Gradis'ciutta - Sauvignon

Type

wit

Appellatie

DOC Collio

Druivenrassen

100% Sauvignon Blanc

Jaar

2017

Kleur

Licht geel

houtopvoeding

Na aankomst in de wijnkelder ondergaan de druiven een zachte persing die gevolgd wordt door een koude maceratie gedurende 24 tot 48 uren. De fermentatie is temperatuur-gecontroleerd en neemt plaats in inox tanks. De rijping gebeurt op droesem.

neus

De neus etaleert een zeer prominente florale toets, verder toont hij aroma's van sterfruit, gele steenvruchten en een vegetale toets.

smaak

In de mond vinden we rijpe pompelmoes, peer en subtiele impressies van rode appel. De fijne zuren zijn mooi verweven en gaan een boeiende interactie aan met de minerale component. Deze wijn eindigt met een verfrissende bitter in de afdronk.

wijngaard

De ranken groeien op het ‘Flysch di Cormons’ terroir, ook bekend als ‘Ponca’, dat zo’n 50 miljoen jaren geleden is gevormd. De bodem met voornamelijk mergel, aangevuld met klei en kalksteen, met daarin ook nog lagen van zandsteen was vroeger de bodem van de oceaan. Hierdoor is er weinig organisch materiaal aanwezig. De wortels worden dus gedwongen om hun voedsel heel diep te gaan zoeken in mineraalrijke lagen. De wijngaarden worden op een duurzame manier gecultiveerd.

wijn / spijs

Deze wijn doet het schitterend bij de aperitiefhapjes, maar is verder ook een mooie begeleider van prosciutto, risotto’s zonder vlees, soufflés, verse groeten, salades, gebakken schelpdieren, coquilles en visgerechten. Recht uit de koelkast staat hij iets te koud, hij komt het best tot zijn recht tussen de 8 °C en 10 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens