I Campi

I Campi - Campo Base Valpolicella

Type

rood

Appellatie

Valpolicella

Druivenrassen

85% Corvina en Corvinone, 10% Rondinella en 5% Croatina

Jaar

2016

Kleur

Licht rood met briljante schijn

houtopvoeding

De trossen worden ontrist bij aankomst in de wijnkelder. Hierna volgt een 10 tot 15 dagen durende maceratie die gevolgd wordt door een 8 dagen durende maceratie die plaats vindt in een mix van inox en houten vaten en dit aan een temperatuur van 23 à 25 °C. Hij ondergaat ook een volledige malolactische fermentatie. De wijn rijpt 6 maanden op droesem waarbij de bâtonnage techniek wordt toegepast.

neus

De zeer expressieve kruidigheid springt uit het glas, daarnaast toont hij complex rood fruit met verse aardbeien, frambozen en wilde bosvruchten.

smaak

Deze elegante en frisse wijn bevat weelderig rood fruit met aardbeien en bosvruchten. Het midden palet is mooi versmolten en perfect in balans. In de afdronk vertoont hij een aangenaam bittertje.

wijngaard

De 5 hectare grote wijngaard ligt in Progno di Cellore, ten zuiden van het Parco Naturale Regionale della Lessinia. De stokken zijn 15 tot 47 jaar oud. Er staan er zo'n 3,000 tot 8,000 per hectare en die geven een opbrengst van 5 tot 7 ton druiven per hectare. Dit steenachtig perceel is Zuid-Zuidoostelijk georiënteerd en ligt op 270 meter hoogte. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens