I Campi

I Campi - Campo Ciotoli

Type

rood

Appellatie

Valpolicella Ripasso Superiore

Druivenrassen

85% Corvina en Corvinone, 10% Rondinella en 5% Croatina

Jaar

2015

Kleur

Licht intens kersenrood

houtopvoeding

Deze Valpolicella ondergaat eens een traditionele vinficatie waarbij de 8 dagen durende fermentatie aan 23 tot 25 °C verloopt. Deze neemt plaats in een mix van houten en inox vaten. Na de malolactische fermentatie en een 4-tal maanden rijping op droesem wordt de wijn bij de uitgegiste druivenmassa van de Amarone gevoegd. Hierdoor gebeurt nog een kleinschalige fermentatie die voor extra alcohol zorgt. Tot slot rijpt de wijn nog 1 jaar in barriques, gevolgd door 1 jaar kelderrust op fles op het domein.

neus

Open neus met enerzijds een fruitig karakter van gekookte rode kersen, braambessen, zwarte bessen en rode pruimen. Anderzijds heb je een zoete zweem van peperkoek, speculaaskruiden, kreupelhout en een vleugje ceder.

smaak

Hij start bijzonder zacht met het fruit in de aanzet. Terug heb je de rode kersen, bramen en rode pruimen die wat licht opgekookt aandoen. Het midden palet biedt ronde sappige, niet droog-trekkende tannines, gevolgd door een kruidige noot van kaneel, steranijs en kruidnagel. De zachte afdronk met voldoende materie brengt een finale van gedroogde specerijen (rozemarijn, lavas en koriander).

wijngaard

De 5 hectare grote wijngaard ligt in Progno di Cellore, ten zuiden van het Parco Naturale Regionale della Lessinia. De stokken zijn 15 tot 47 jaar oud. Er staan er zo'n 3,000 tot 8,000 per hectare en die geven een opbrengst van 5 tot 7 ton druiven per hectare. Dit steenachtig perceel met keien die afkomstig zijn van de opgedroogde Progno rivier is Zuid-Zuidoostelijk georiënteerd en ligt op 270 meter hoogte.

wijn / spijs

Een goede begeleider van ossobuco, warme bereidingen met tomaten, hartige pasta’s, stoofpotje van haas, pasteien en konijn met pruimen.

Awards

Gambero Rosso : Tre Bicchieri
Jancis Robinson : 16,5/20 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens