IXSIR

IXSIR Altitudes Blanc

Type

wit

Appellatie

Wine of Lebanon

Druivenrassen

Obeideh, Muscat en Viognier

Jaar

2017

Kleur

Briljant goudgeel

houtopvoeding

De manueel geplukte druiven worden in kleine kratten van 18 kg naar het wijndomein vervoerd, hierbij wordt er voor gezorgd dat de temperatuur van de druiven onder de 18 °C blijft om hun frisheid te bewaren. De vinificatie van de verschillende druivenrassen gebeurt afzonderlijk. De druiven ondergaan een directe persing bij aankomst op het domein en ondergaan hierna een 2 maanden durende fermentatie in inox cuves. Deze wijn ondergaat geen malolactische fermentatie en gaat na de fermentatie direct op fles.

neus

De zeer aromatische, speelse en expressieve neus toont florale toetsen met oa meiklokjes en aroma’s van pompelmoes.

smaak

De zeer fruitige aanzet toont ook een kruidige ondertoon. Deze wijn, die mooi in balans is, verkrijgt een opvallende frisheid door zijn opmerkelijke aciditeit.

wijngaard

De percelen van IXSIR liggen over een groot gebied verspreid. De druiven voor deze cuvée komen van twee locaties : Kab Elias ligt in de Westelijke Bekaa. De percelen liggen op 1,100 m hoogte en bestaan uit klei en kalksteen. De andere percelen liggen nabij Batroun : de 400 meter hoog gelegen bodem bestaat uit klei, zand en kalksteen.

wijn / spijs

Ideaal als aperitief, bij fijne en elegante visgerechten, langoustines met oosterse invloeden, kreeftgerechten (King Crab), asperges, tonijn, gevogeltesalades en verse geitenkaas. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens