IXSIR

Ixsir Altitudes Rouge

Type

rood

Appellatie

Wine of Lebanon

Druivenrassen

Cabernet Sauvignon, Syrah, Caladoc en Tempranillo

Jaar

2013

Kleur

Medium intens robijnrood

houtopvoeding

De manueel geplukte druiven worden in kleine kratten van 18 kg naar het wijndomein vervoerd, hierbij wordt er voor gezorgd dat de temperatuur van de druiven onder de 18 °C blijft om hun frisheid te bewaren. De vinificatie van de verschillende druivenrassen gebeurt afzonderlijk. De wijn rijpt 6 maanden in vaten van Franse eik.

neus

De neus toont toetsen van gedroogde vijgen, gekookt fruit met bosaardbeien, wilde jeneverbessen en kersen, rubber, licht gerookte hesp en een expressieve kruidige component.

smaak

In de mond vinden we een sappige wijn met rijpe tannines en hoge zuren. Hij is verrassend verfrissend in vergelijking met de neus en toont nog jong. De fruitige aanzet wordt gevolgd door goed ondersteunende houtimpressies.

wijngaard

De percelen van Ixsir liggen over een groot gebied verspreid en gaan van Jezzine in het Zuiden tot Batroun in het Noorden, hiertussen groeien de ranken op de mooiste hellingen van de Bekaa vallei en dit tussen de 400 en 1,800 meter boven zeeniveau wat er voor zorgt dat ze de hoogste wijngaarden van het noordelijk halfrond exploiteren. De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en dit onder de vorm van platen, de bodem is heel rots- en steenachtig.

wijn / spijs

Ideaal met geroosterd vlees, stoofpotten, zuiderse gerechten, tajines, kruidige éénpansgerechten, klein pluimwild , gegrild gerijpt vlees en zachte kazen. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens