IXSIR

Ixsir - El Ixsir

Type

rood

Appellatie

Wine of Lebanon - Bekaa Valley

Druivenrassen

55% Syrah, 35% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot

Jaar

2011

Kleur

Hele donkere kleur die naar zwart neigt, de kleur verraadt al de concentratie die in deze wijn te vinden is.

houtopvoeding

De manueel geplukte druiven worden in kleine kratten van 18 kg naar het wijndomein vervoerd, hierbij wordt er voor gezorgd dat de temperatuur van de druiven onder de 18 °C blijft om hun frisheid te bewaren. De vinificatie van de verschillende druivenrassen gebeurt afzonderlijk. De wijn rijpt 24 maanden op Franse eik, waarvan de helft nieuwe vaten en de andere helft voor de 2e maal gebruikt zijn.

neus

In de neus vinden we zwart fruit, bessen-likeur, wierook, munt en ceder.

smaak

Deze wijn is zeer intens met een klein zoet kantje en bezit een mooie en complexe mineraliteit die eigen is aan de grote kalksteen terroirs. Door de grote hoogte van de percelen toont hij ook veel fraîcheur. Je moet hem nu eigenlijk nog puur op zijn potentieel proeven : hij bezit een enorme structuur en veel materie en zal pas binnen een 3 à 5-tal jaren echt tot zijn recht zal komen, die tijd heeft hij ook wel nodig om het hout te laten integreren, maar het geduld zal beloond worden!

wijngaard

De percelen van Ixsir liggen over een groot gebied verspreid en gaan van Jezzine in het Zuiden tot Batroun in het Noorden, hiertussen groeien de ranken op de mooiste hellingen van de Bekaa vallei en dit tussen de 400 en 1,800 meter boven zeeniveau wat er voor zorgt dat ze de hoogste wijngaarden van het noordelijk halfrond exploiteren. De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en dit onder de vorm van platen, de bodem is heel rots- en steenachtig.

wijn / spijs

Deze wijn vraagt echt wel een stevig stuk vlees.

Awards

Wine Enthousiast : 91/100
James Suckling : 92/100
Robert Parker : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens