IXSIR

Ixsir Grande Réserve Blanc

Type

wit

Appellatie

Wine of Lebanon

Druivenrassen

Viognier, Sauvignon en Chardonnay

Jaar

2015

Kleur

Medium intens strogeel

houtopvoeding

De manueel geplukte druiven worden in kleine kratten van 18 kg naar het wijndomein vervoerd, hierbij wordt er voor gezorgd dat de temperatuur van de druiven onder de 18 °C blijft om hun frisheid te bewaren. De vinificatie van de verschillende druivenrassen gebeurt afzonderlijk. De wijn rijpt 5 maanden op Franse eik, waarvan de helft nieuwe vaten en de andere helft voor de 2e maal gebruikt zijn.

neus

De zeer expressieve neus biedt aroma's van witte bloemen, perzik en citrus. Verder toont hij ook lactische en rokerige toetsen, en een mooie vat-expressie die goed versmolten is in het geheel.

smaak

In de mond is deze ronde wijn perfect in balans met een grote frisheid en expressies van rijpe perzik. De houttoets geeft deze wijn klasse en elegantie.

wijngaard

De percelen van Ixsir liggen over een groot gebied verspreid en gaan van Jezzine in het Zuiden tot Batroun in het Noorden, hiertussen groeien de ranken op de mooiste hellingen van de Bekaa vallei en dit tussen de 400 en 1,800 meter boven zeeniveau wat er voor zorgt dat ze de hoogste wijngaarden van het noordelijk halfrond exploiteren. De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en dit onder de vorm van platen, de bodem is heel rots- en steenachtig.

wijn / spijs

Ideaal bij de betere vissoorten in een romige saus of botersaus, bij gevogelte, bij warme kreeft... 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens