IXSIR

IXSIR Grande Réserve Rouge 2011

Type

rood

Appellatie

Wine of Lebanon

Druivenrassen

Syrah en Cabernet-Sauvignon

Jaar

2011

houtopvoeding

De manueel geplukte druiven worden in kleine kratten van 18 kg naar het wijndomein vervoerd, hierbij wordt er voor gezorgd dat de temperatuur van de druiven onder de 18 °C blijft om hun frisheid te bewaren. De vinificatie van de verschillende druivenrassen gebeurt afzonderlijk. De wijn rijpt daar 12 maanden in 400 liter vaten van Franse eik, een mix van 1/3 nieuwe vaten, 1/3 tweedejaars en 1/3 derdejaars.

neus

In de neus vinden we uitbundig rijp fruit en een kruidige toets.

smaak

In de mond toont deze complexe wijn een mooie mineraliteit en een mediterraans karakter. Deze fruitige wijn heeft fijne tannines die hem soepel en rond maken.

wijngaard

De percelen van Ixsir liggen over een groot gebied verspreid en gaan van Jezzine in het Zuiden tot Batroun in het Noorden, hiertussen groeien de ranken op de mooiste hellingen van de Bekaa vallei en dit tussen de 400 en 1,800 meter boven zeeniveau wat er voor zorgt dat ze de hoogste wijngaarden van het noordelijk halfrond exploiteren. De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en dit onder de vorm van platen, de bodem is heel rots- en steenachtig.

wijn / spijs

Bij rood vlees, stevige en kruidige gerechten en pikante kazen.

Awards

James Suckling : 91/100 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens