Bodegas Jesus Romero

Jesus Romero - Rubus

Type

rood

Appellatie

D.O. Teruel

Druivenrassen

Garnacha, Syrah, Tempranillo en Cabernet Sauvignon

Jaar

2017

Kleur

Helder en licht intens kersenrood

houtopvoeding

De druiven worden in de tweede week van oktober geplukt en ondergaan een temperatuur-gecontroleerde fermentatie tussen de 24 en 26 °C gedurende 20 tot 25 dagen. Het persen gebeurt zachtjes. Deze wijn wordt niet op hout opgevoed. Hij bevat 1,8 gram per liter restsuiker. De jaarlijkse productie bedraagt 8,000 flessen.

neus

De zuivere neus toont zich fruitig en licht peperachtig. Hij etaleert mooie vluchtige kersen die de wijn een sappige toets geven. Verder vinden we er verse violet, klaprozen, een zweem van buskruit en een takje laurier in terug. 

smaak

Het zalige fruit trekt direct de aandacht. Hij bezit een zeer zachte aanzet met fijne tannines en een heel lichte koele impressie. Er zijn voldoende druifbitters en tannines om deze wijn een Spaans karakter te geven maar hij proeft veel eleganter dan wat je van deze regio zou durven vermoeden. 

wijngaard

De wijngaarden bevinden zich in Rubielos de Mora, een bergachtig gebied in Teruel. De percelen liggen tussen de 750 en 1000 m boven zeeniveau. De 12 jaar oude stokken groeien op een bodem uit krijtachtige klei en leem met een goede natuurlijke drainage. Er heerst een continentaal klimaat met droge zomers en koude winters. Het rendement bedraagt 4 ton per hectare.

wijn / spijs

Deze wijn is een uitstekende begeleider van eend in kersensaus, varkensrib met 'Blackwell' saus en een Mediterraanse pasta. Je serveert hem best op 18 °C. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens