Bodegas Jesus Romero

Jesus Romero - Rubus Quercus

Type

rood

Appellatie

D.O. Teruel

Druivenrassen

70% Garnacha en 30% Syrah

Jaar

2017

Kleur

Intens robijnrood met bruine tranen

houtopvoeding

Door de hoge ligging van de percelen worden druiven pas eind oktober en begin november geplukt. De fermentatie gebeurt in open kuipen van 500 liter. De maceratie die 20 tot 25 dagen in beslag neemt gebeurt tussen de 28 en 30 °C. Hierna rijpt de wijn gedurende 5 maanden op vaten van Franse eik. De jaarlijkse productie bedraagt 3,500 flessen.

neus

De intense neus is licht alcoholisch en rokerig. De eerste impressie toont verse ham en rijpe kersen. Na walsen komt er veel meer zwart en rood fruit opzetten.

smaak

De stevige aanzet is vlezig met licht droogtrekkende tannines. Het hout biedt een mooie ondersteuning bij deze wijn waarvan het palet goed opbouwt. De fijne zuren en het sappige rijpe fruit blijven hierbij steeds in balans. De tannines zijn versmolten. De impressies van rood en zwart fruit monden uit in een lange en complexe afdronk.

wijngaard

De wijngaarden bevinden zich in Rubielos de Mora, een bergachtig gebied in Teruel. De percelen liggen tussen de 900 en 1000 m boven zeeniveau. De 10 jaar oude stokken groeien op een bodem uit keien en zandige leem met een goede natuurlijke drainage. Er heerst een continentaal klimaat met droge zomers en koude winters. Het rendement bedraagt 3 ton per hectare. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens