Bodegas Jesus Romero

Jesus Romero - Rubus Quercus 2015

Type

rood

Appellatie

D.O. Teruel

Druivenrassen

70% Garnacha en 30% Syrah

Jaar

2015

Kleur

Kersenrood

houtopvoeding

Door de hoge ligging van de percelen worden druiven pas eind oktober en begin november geplukt. De fermentatie gebeurt in open kuipen van 500 liter. De maceratie die 20 tot 25 dagen in beslag neemt gebeurt tussen de 28 en 30 °C. Hierna rijpt de wijn gedurende 5 maanden op vaten van Franse eik. De wijn bevat 2,2 gram per liter restsuiker. De jaarlijkse productie bedraagt 3,500 flessen.

neus

In de neus overheersen de aroma's van bos en donker fruit. We vinden er ook meer discrete toetsen van balsamico en mineralen, en een vleugje hout.

smaak

In de mond vinden we intens en geconcentreerd fruit met amarena kersen, een zweem van bittere cacao en drop. De zuren zitten mooi compact in een rijpe fruitstructuur van zwarte bosvruchten. Deze wijn eindigt met een lichte pepertoets in de finale.

wijngaard

De wijngaarden bevinden zich in Rubielos de Mora, een bergachtig gebied in Teruel. De percelen liggen tussen de 900 en 1000 m boven zeeniveau. De 10 jaar oude stokken groeien op een bodem uit keien en zandige leem met een goede natuurlijke drainage. Er heerst een continentaal klimaat met droge zomers en koude winters. Het rendement bedraagt 3 ton per hectare. 
  Wachtwoord vergeten

NIEUWE KLANTEN:  GELIEVE HIER UW CONTACTGEGEVENS IN TE VULLEN

Mijn gegevens